Inspiratie

Mijn favoriete woonwinkels

Woonwinkelen is iets van ik het liefst doe. Juist een mix van verschillende stijlen en merken maakt een interieur leuk! Mijn favoriete woonwinkel is Seven Days. In een heel bijzonder doorleefd pand midden in hartje van Delft beleef je een avontuurlijk woonconcept.

Voor eigentijdse woonaccessoires met stoere uitstraling kom ik graag bij Hal ZES10 in De Lier. Ook Noa May Living in Barendrecht, Loods5, Tuincentrum Boers in Maasdijk en Skyler Store in Leiden zijn favoriet.

Let there be light

Mooie verlichting is belangrijk en toch wel één van de belangrijkste elementen van een sfeervol interieur

Vaak wordt de toegevoegde waarde van verlichting over het hoofd gezien en dat is jammer. Licht heeft een grote invloed op kleuren, de sfeer en de ruimtewerking in een huis. 

Verlichting is vaak het laatste wat in een interieur geplaatst wordt, maar is juist vanaf de beginfase al heel belangrijk.

Trend: Eucalyptus plant

De Eucalyptus plant mag niet in je interieur ontbreken. De grijs groene bladeren geven de ruimte een frisse, en serene uitstraling. Het voordeel is dat eucalyptus, eenmaal ingedroogd, ook mooi groen blijft. 

Tip: een Eucalyptus plant op je badkamer. De geur geeft echt het gevoel van een spa, maar dan gewoon thuis in je eigen badkamer. Naast dat het heerlijk ruikt, is het ook gezond. Het aroma kan je luchtwegklachten verzachten.

Trend: manden aan de muur

Helemaal on trend: een collage van wandmanden aan je muur! Combineer rieten manden aan de muur met een neutraal kleurenpalet om de manden extra op te laten vallen. Ik ben fan van wandmanden uit Gambia. Deze worden met de handgemaakt van olifantengras en gerecycled plastic.

Voor Reishonger schreef ik een verslag over onze reis naar Gambia.